Ζούμε τη μαγεία των βουνών!

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ

Στην Ελλάδα δεν έχουμε την ευκαιρία να διαβάζουμε συχνά βιβλία για το βουνό. Θα βρούμε μεταφρασμένα μόνο 3-4 από τα πιο γνωστά ξένα (π.χ. το "Χωρίς Οξυγόνο"), άντε και μερικούς ελληνικούς αναρριχητικούς οδηγούς ή οδηγούς μονοπατιών. Πριν λίγο καιρό έκανε την εμφάνισή του στην αγορά το πρώτο «τεχνικό» εγχειρίδιο. Φυσικά δε γράφω για να το διαφημίσω (δυστυχώς δεν τα πήρα από τους συγγραφείς). Απλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να έχουμε όλοι οι ορειβάτες σπίτια μας ένα τέτοιο βιβλίο. Εγώ το πήρα είδη και το βρήκα αξιόλογο. Σας το προτείνω παραθέτοντας το κείμενο που βρήκα στο site του «ανεβαίνοντας»



Η Τέχνη του Βουνού - Τόμος Α'

Ο πρώτος τόμος του βιβλίου "Η Τέχνη του Βουνού" περιέχει γνώσεις, τεχνικές και τακτικές χρήσιμες στον ορεινό περιπατητή και σε αυτούς που συνοδεύουν ομάδες πεζοπόρων στα βουνά. 

Σε ξεχωριστές ενότητες αναπτύσσονται τα κύρια γνωστικά αντικείμενα με τη συνδρομή αντίστοιχων επιστημόνων. Αναλυτικά κείμενα που συνοδεύονται από επεξηγηματικά σκίτσα μεταφέρουν στον αναγνώστη την πιο σύγχρονη και ολοκληρωμένη γνώση για την ορεινή πεζοπορία.

Παράλληλα, παραδείγματα και αληθινές ιστορίες αντανακλούν την ιδιαίτερη άποψη των συγγραφέων, όπως αυτή έχει προκύψει από την πλούσια εμπειρία τους στα βουνά του κόσμου και την πολύχρονη ενασχόλησή τους με όλες τις βαθμίδες της ορειβατικής εκπαίδευσης.

Ο αναγνώστης θα πάρει γνώσεις και θα λύσει απορίες στα παρακάτω θέματα: ορεινό περιβάλλον, περιβαλλοντική και ορειβατική ηθική, ορειβατικός εξοπλισμός, προσανατολισμός, μετεωρολογία, διατροφή, τεχνικές και τακτικές πεζοπορίας σε ξερό έδαφος ή χιόνι-πάγο, διαμονή στην ύπαιθρο, ορειβατικά καταφύγια, συνοδεία ομάδας, κίνδυνοι στο βουνό και αντιμετώπισή τους, πρώτες βοήθειες, διάσωση τραυματία.

Ζητείστε το σε όλα τα καταστήματα ορειβατικών ειδών και τα μεγάλα βιβλιοπωλεία.

2 σχόλια:

  1. Μπράβο Λουκά, χρήσιμη η πληροφορία για το βιβλίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε όχι και το "πρώτο τεχνικό εγχειρίδιο" ρε παιδιά!!!!
    Εγκόλπιο ορειβασίας (Πολυκράτης-Βασιλόπουλος)
    Το βιβλίο του Κορρε...
    Μάθετε ΟΡΕΙΒΑΣΊΑ του Παρασκευαϊδη (πολύ cult)
    Ορειβασία των Θεοδωρόπουλου-Κάραλη

    και άλλα που ίσως αγνοώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή