Ζούμε τη μαγεία των βουνών!

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο DAVID?

Αφού προέκυψε το θέμα με το ποιος είναι ο David Holster αποφάσισα να τον «ξεσκεπάσω»! Ελπίζω η λογοκρισία (δηλαδή ο ίδιος ο David που διαχειρίζεται το μπλογκ) να μην κόψει το άρθρο μου.
Ο γνωστός – άγνωστος αναρριχητής από τη Στυλίδα μεγάλωσε στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας και εκεί έκανε τα πρώτα αναρριχητικά του βήματα. Φυσικά όταν τον γνωρίσαμε «προσποιήθηκε» ότι δε σκαρφάλωνε αλλά εμείς μάθαμε όλη την αλήθεια. Δεν ήταν δυνατόν να μην είχε προηγούμενη εμπειρία και να κατάφερε σε τόσο λίγο χρόνο να ανεβάσει επίπεδο.
Οπότε πηγαίνοντας προς τα παλιά του «λημέρια» για να δούμε ένα μονοπάτι του πρότεινα να κάνουμε μια στάση. Φυσικά δεν αποκάλυψα τους σκοπούς μου και τον άφησα να μου δείξει ο ίδιος τα μέρη που πρωτοσκαρφάλωσε. Δεν φαντάστηκε ότι θα τον «έδινα στεγνά».


Εδώ είναι η πρώτη σεμινέ που σκαρφάλωσε, στη γειτονιά του, σε ηλικία 10 χρονών (τότε είχε πλούσια χαίτη αλλά σήμερα…).


Εδώ ήταν ένα κλασσικό ισορροπιστικό πέρασμα για να ανέβει στην ταράτσα του θερινού σινεμά (ο τζαμπατζής). Φυσικά είχε από τότε αναπτύξει τη μέθοδο σόλο! (Εδώ δεν είχε λεφτά για το σινεμά θα αγόραζε σχοινί?)


Για το τέλος άφησα τη φωτογραφία που δείχνει το σημείο που ανέπτυξε μια πρωτοποριακή τεχνική ελεύθερης κατάβασης. Δηλαδή Base Jump αλλά χωρίς αλεξίπτωτο. Παγκόσμια πρωτοτυπία! Προσγείωση φυσικά στη τριανταφυλλιά!!!


Λουκάς Πρατίλας

3 σχόλια:

  1. Λοιπον David απο τη φωτογραφια δεν μας πειθεις οτι εισαι αναρριχητης,μου θυμιζεις κατι εξωφυλλα σε δισκους του Πασχαλη.Οσο για σενα <>του David Λουκα <> σου για τις αποκαλυψεις.....Νικος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ayta einai...aliteia kai urban climbing....
    i alliws,climbing pandou :)
    prosoxi stous securitades...
    luka:climb now-work later...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. xa xax xa xa xa.....re malaka i triantafilia einai akoma ekei..xepoupouliasmeni vevaia meta apo tosa xronia...opws to kefali sou...xa xa xa xa!!!!!!!!!
    -manoc-
    www.crowsnbones.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή