Ζούμε τη μαγεία των βουνών!

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Χειμερινή Συνάντηση

Αντί ο Λουκάς να πάει για σκαρφάλωμα το έριξε στο κουτσομπολιό. Γράφει άρθρα για το πως μεγάλωσα στα Άσπρα Σπίτια και τέτοια. Την είδε δημοσιογράφος και άφησε τα βουνά. Καλά τον είπα εγώ χοντρό και πεζοπόρο!
Θα βγάλω όμως τώρα κι εγώ τα άπλυτά του στη φόρα. Λοιπόν το Σάββατο που πέρασε ήταν με το Σταύρο και το Γιώργο στα Βαρδούσια. Ανέβηκε νύχτα στον Πρ. Ηλία ενώ οι άλλοι είχαν κατασκηνώσει εκεί και τον περίμεναν. Ξεκίνησαν με ορειβατικά σκι για να έχουν γρήγορη προώθηση λέει. Τι γρήγορη που μετά από 200μ. γύρισε πίσω να τα αφήσει. Χάλασαν οι μπότες του λέει! Γιατί δεν παραδέχεται πως δεν ξέρει να τα χρησιμοποιήσει! Τέλος πάντων, τρέχει να προλάβει τους άλλους και μετά τις στάνες αφήνουν τον εξοπλισμό και στρίβουν για ΕΤ. Ο νοτιάς δυνατός και προχωρούν φορώντας μάσκες. Ελπίζουν πως πλησιάζοντας στο λούκι θα κοπάσει ο αέρας. Άλλη μια σχοινοσυντροφιά προηγείται (ο Βούτηρος με μια κοπέλα) και άλλη μια είναι δίπλα στην Τυχαία. Βρίσκουν το πρώτο πέρασμα ξερό (μάλλον Μ2) και μετά καλό πάγο. Έβαλαν λέει και παγόβιδα που κράταγε το βάρος από το σετάκι! (Ρωτάω το ρελέ τον βάσταγε τον παλιολουκά?).
Μετά μου είπε πως βγήκαν στα εύκολα. Δεν έκανε λέει καθόλου επικεφαλής γιατί την είχε ξανακάνει. Δε λέει καλύτερα πως δε μπορούσε!!! Συνέχισαν σε παράλληλη κίνηση αλλά στο ρελέ των 2 τελευταίων σχοινιών είχε και τα παιδιά από την Τυχαία. Οπότε προτίμησαν να τραβερσάρουν ψάχνοντας για κάποια άλλη γραμμή. Η διαπίστωσή τους ήταν πως τα εύκολα (λούκια) ήταν καλοσχηματισμένα αλλά στα δύσκολα (βράχινα) ήταν ξερά και μπορεί να έμπλεκες σε αδιέξοδα. Έτσι προτίμησαν να κατέβουν μια και ο «χορταράς» έπρεπε να είναι σπίτι το βράδυ (μάλλον του φωνάζει η γυναίκα του)!
Τα παιδιά πήγαν καταφύγιο και αφού ήξεραν πλέον πως οι συνθήκες είναι καλές ξεκίνησαν την Κυριακή χαράματα για τους Επαγγελματίες. Είχε 2 πρώτες καλές σχοινιές με πάγο. Η 3η ήταν λίγο σάπια αλλά και η έξοδος ήταν καλή. Είπαν πως την ευχαριστήθηκαν τη διαδρομή.
Φωτογραφίες λέει δεν έχουν γιατί ξέχασαν την μηχανή. Ρε μπας και λένε ψέματα και είχαν πάει το ΣΚ στη Μύκονο?

Αφού, λοιπόν έχει πάγο στα Βαρδούσια προτείνω όλοι να παραβρεθείτε στη Χειμερινή Συνάντηση που διοργανώνει ο ΕΟΣ Άμφισας για τα 25 χρόνια του. Το σπουδαίο γεγονός είναι η παρουσία του κορυφαίου Ιμαλαίστα Marko Prezelj! (Δείτε περισσότερα στο http://mark.amebis.si).

Εδώ σε ένα "δροσερό" μπίβουακ στο τρομερό Σπάντικ το 2000! (Όχι εγώ, Ο Μάρκο φυσικά)

Το πρόγραμμα της συνάντησης είναι
Σάββατο 6 Μαρτίου - Συνάντηση στο Καταφύγιο Βαρδουσίων (τηλ. 2265062195)
Κυριακή 7 Μαρτίου - Αναρρίχηση
Δευτέρα 8 Μαρτίου - Αναρρίχηση
Τρίτη 9 Μαρτίου - Αναρρίχηση
Τετάρτη 10 Μαρτίου - Αναρρίχηση. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ομιλία
του Marko Prezelj στην Άμφισσα
Πέμπτη 11 Μαρτίου - Ομιλία του Marko Prezelj στην Αθήνα

Εδώ πάλι στο Σπάντικ αλλά τώρα σε δράση.

Κων/νος Μαρματζάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου