Ζούμε τη μαγεία των βουνών!

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

«Πενία τέχνας κατεργάζεται……»

Την Κυριακή 10/01 είπαμε με το Λουκά να πάμε για σκαρφάλωμα στη Γραβιά. Είχαμε «προηγούμενα» με κάτι βράχια στην περιοχή. Η περσινή μας προσπάθεια στην ίδια ορθοπλαγιά ήταν άκαρπη. Μάλιστα εισπράξαμε και ένα νάρθηκα στο αριστερό πόδι. Αλλά και φέτος δε σταθήκαμε τυχεροί καθώς ο αέρας δεν μας άφησε ούτε να βγούμε από το αυτοκίνητο.
Αποκαρδιωμένοι πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Πάγος να σκαρφαλώσεις δεν υπάρχει, χιόνι για σκι επίσης και τώρα ο αέρας δεν μας άφησε ούτε να ακουμπήσουμε βράχο! Έπρεπε να βρούμε κάτι για την Κυριακή μας. Ε, μη καταλήξουμε και σε καφετερία…
Ο Λουκάς έβαλε την ιδέα. Προπόνηση στην πίστα με πιολέ! Αλλά πώς? Αμέσως το εύστροφο μυαλό μου βρήκε τη λύση.

Μαζέψαμε ότι ρετάλια από στραντζαριστά βρήκαμε και πιάσαμε δουλειά. Κόψαμε σε διάφορα μεγέθη (από 5-10εκ.) τα σίδερα και τα τρυπήσαμε στη μέση, ώστε να περνά 10χιλ. βίδα.


Η συνέχεια ήταν απλή. Βιδώσαμε, στη γιάφκα, τα «πιασίματα».


Το παιχνίδι αποδείχτηκε άκρως διασκεδαστικό και ενδιαφέρον. Οι φωτογραφίες άλλωστε το αποδεικνύουν.
Υ.Γ. Όσοι επιχειρήσουν το αντίστοιχο παιχνίδι πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι λίγο επικίνδυνο εξαιτίας των αιχμηρών αντικειμένων. Don’t try this at home!

Κώστας

4 σχόλια:

 1. Δεν ερχεστε να κολλησετε και τα καγκελα στην ταρατσα ,μιας και τα καταφερνετε στα στραντζαριστα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να που τελικά βγήκε κάτι καλό από αυτή την ιστορία! Να μαζέψουμε κανά φράγκο για να πάμε καμιά αποστολή το καλοκλαίρι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. δεν χάνονται τέτοια events...και τέτοιες πατέντες...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μιλαω παντα για εθελοντικη εργασια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή